Seminar ICT-kansen in het Midden-Oosten en Golfgebied

woensdag 20 maart 2013 op Café-Restaurant Dauphine (grote zaal), Amsterdam om 15:00

Nederland telt een groot aantal producenten van software, maar deze exporteren relatief weinig. Met name het Golfgebied biedt goede kansen, zoals in Saudi-Arabië of in Dubai. Deze landen hebben de economische recessie reeds achter zich gelaten, en er liggen kansen voor Nederlandse ICT-ondernemingen op diverse terreinen. Een nieuw project van het Ministerie Buitenlandse Zaken is bedoeld om de toegang tot deze nieuwe markten te vergemakkelijken, zoals bij het verrichten van marktonderzoek. Om een impressie van de regio te verkrijgen zal onder meer een ICT-oriëntatiereis naar Dubai georganiseerd worden, met matchmakingevents en een bezoek aan de Gitex, de grootste ICT-beurs van het Midden-Oosten en Golfgebied.

Offshore sourcing
Tijdens het seminar in Amsterdam zal tevens aandacht worden gegeven aan offshore sourcing, want na de grote ondernemingen zijn het nu kleinere en middelgrote bedrijven die de mogelijkheden in het buitenland onderzoeken. Een ICT-delegatie uit een nearshore bestemming zal daarom tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn. Er zal ruime gelegenheid zijn om met elkaar en met de sprekers van gedachten te wisselen.

Programma
15.00 - 15.25 uur - Ontvangst en registratie
15.25 - 15.45 uur - Welkom. Kort overzicht van de voordelen van internationalisering en de laatste trends in offshore sourcing.
15.45 - 16.05 uur - Exportkansen in het Golfgebied: inleidend overzicht. Informatie over de ICT-oriëntatiereis naar Dubai in oktober 2013
16:05 - 16:20 uur - Hoe kunnen we nieuwe afzetmarkten het beste benaderen? Een Nederlands softwarebedrijf gaat in op de exportervaringen in de regio.
16:20 - 16:35 uur - Offshore sourcing heeft voordelen, maar is ook complex en moet goed voorbereid worden. Hoe kunnen we het beste omgaan met de uitdagingen van het werken op afstand?
16:35 - 17:00 uur - Korte presentaties van de deelnemende ICT-ondernemingen uit Palestina: wat kan er door hengedaan worden? 
vanaf 17.00 uur - Informeel gedeelte met hapjes en drankjes. Gelegenheid tot napraten en tevens de mogelijkheid om in contact te komen met de sprekers en met vertegenwoordigers van een aantal nearshore dienstverleners.

Voor wie?
De bijeenkomst is gericht op vertegenwoordigers van bedrijven die productsoftware maken, en die een interesse hebben in nieuwe exportmarkten, zoals in het Midden-Oosten en Golfgebied. Daarnaast is bijeenkomst bedoeld voor managers die offshore sourcing willen onderzoeken en die willen weten welke mogelijkheden tot innovatie en kostenbesparing mogelijk zijn (of die in Nederland niet aan de juiste ICT-specialisten kunnen komen). Voor organisaties die al ICT-werk laten uitvoeren in het buitenland, maar mogelijkheden tot verbetering zoeken, is de bijeenkomst ook interessant: de valkuilen bij global sourcing komen aan bod.

Meer informatie & aanmelden
Kijk voor meer informatie over dit evenement op de site van mede-organisator GPI Consultancy. Deelname aan deze informatieve bijeenkomst is kosteloos, aanmelden is wel noodzakelijk. Meld je aan via: www.gpic.nl/seminar.htm.