Ngi-bijeenkomst e-Health, patientportalen en apps op donderdag 11 april a.s in Den Haag

donderdag 11 april 2013 op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag (vlakbij NS-station Hollands Spoor) om 19:00

Het Ngi biedt dé mogelijkheid om alle ontwikkelingen op ICT-gebied goed bij te houden, kennis te verdiepen en je netwerk te onderhouden. Zo organiseert de regio Den-Haag van deze vereniging op donderdag 11 april a.s. in Den Haag een bijeenkomst over 'e-Health, patientportalen en apps'.

Mobiele gezondheidszorg
E-diagnose, e-consulten, gezondheidsportalen en allerlei vormen van gezondheidszorg
via mobiele telefonie nemen explosief toe. Deze toename vereist veel meer aandacht voor de beveiliging van persoonsgegevens dan in het verleden. Er bestaan verschillende normen voor de digitale vastlegging van patiëntgegevens. Maar zijn die voldoende?

Natascha van Duuren neemt je mee in de nieuwe wereld van de IT-gezondheidszorg.

Het gebruik van apps vraagt ook in de gezondheidszorg aandacht voor gebruik en beveiliging. Veel projecten in de gezondheidszorg gaven vanwege veelvoorkomende fouten niet het gewenste eindresultaat. Aan de hand van zijn ervaringen neemt Jan-Marc Verlinden de luisteraar mee in een verhaal over de risico's en hoe het wél goed zou kunnen gaan.

mr. Natascha H.A. van Duuren, advocaat/partner bij De Clercq Advocaten Notarissen, schreef een onderzoeksrapport in de ITeR reeks in het kader van het Nationaal Programma voor Technologie en Recht met als titel: “Contracten van internetproviders: een adequate basis voor zelfregulering”. Sinds 1998 is zij als advocaat gespecialiseerd in het ICT-recht en sinds 2005 is zij partner bij De Clercq en leidt zij het IE/ICT-team. Natascha heeft een postdoctorale opleiding informaticarecht gevolgd en een specialisatieopleiding privacy en persoonsgegevens gedaan. Zij staat regelmatig cliënten bij in ICT-geschillen, waarbij zij optreedt voor zowel ICT-leveranciers als -afnemers (waaronder zorginstellingen en ziekenhuizen). Ze is expert op het gebied van juridische bescherming van software, outsourcing, e-Health, cloud computing en privacy. 

Jan-Marc Verlinden, CEO van Medvision360. Jan-Marc is als entrepreneur betrokken bij diverse bedrijven. De laatste vijf jaar ligt de focus met name op het snijvlak van ICT en zorg. Door zijn financiële achtergrond is hij goed in staat de business case te ontdekken, daarnaast is Jan-Marc succesvol in het aanvragen en verkrijgen van subsidies.

Zijn bedrijf is expert op het gebied van standaardisatie en veiligheid voor Elektronisch Patiëntendossiers. Hij spreekt regelmatig op congressen, waar hij uitlegt waarom zoveel ICT projecten in de zorg falen (80%).

De lezing begint om 19.00 uur en vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.

Zowel Ngi-leden als niet-leden en studenten zijn van harte welkom. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via de Ngi-website.

De toegang voor Ngi-leden en studenten (op vertoon van collegekaart) is gratis. Voor niet-leden geldt een bijdrage van € 20, te voldoen aan de zaal.