Festival appril: expeditieleider in de wereld van apps

dinsdag 2 april 2013 op Amsterdam om 12:30

Van 2 tot en met 26 april vindt in Amsterdam het Festival appril plaats. Een festival over apps met ruim 40 evenementen op 23 locaties en meer dan 50.000 bezoekers.

Gedurende de maand april zijn er door heel Amsterdam bijeenkomsten en workhops over apps. Het festival appril brengt op deze manier partijen bij elkaar die apps ontwerpen, bouwen, verkopen en gebruiken. appril is als het ware expeditieleider in de wereld van razendsnel vernieuwende mobiele  toepassingen. Elke week van appril heeft zijn eigen thema: Share, Live, Work en Play. En elke week begint met een motiverende maandag en sluit op vrijdag af met een bruisende borrel in het centrum van Amsterdam. Binnenkort lanceert appril ook zijn eigen app, met daarin de actuele agenda van het festival.

Evenementen tijdens appril
De vier openingssessies van appril’s themaweken worden gehouden in Pakhuis de Zwijger, waar creativiteit en technologie aan de orde van de dag zijn. Op het moment van schrijven staan er ruim 40 evenementen in appril’s agenda en ze hebben allemaal te maken hebben met apps. Sommige zijn gratis, andere hebben een toegangsprijs.

Grote trots van de organisatie zijn de eigen congressen op dinsdag 2 april, maandag 8 april, maandag 15 april en maandag 22 april. De sessies beginnen allemaal om half 1 met een kleine lunch, starten om half 2 met sprekers en lopen door tot een uur of vijf (waarna er uiteraard nog genetwerkt wordt). De toegangsprijs per congres is 99 euro, registreren gaat via de site www.appril.nl/events. Wie voor 12 maart een ticket koopt, betaalt de early-bird-prijs van 69 euro.

Media
Op dinsdag 2 april is het thema SHARE en spreken NOS, Nu.nl en De Nieuwe Pers over de veranderingen in het klassieke medialandschap en gaan zij in debat over de invloed van apps op de media en content.

Gezondheid
LIVE is het thema van de tweede week en daarom gaat maandag 8 april over e-health en the quantified self. Martijn Aslander en Maarten den Braber laten een wereld opengaan over de digitale gezondheid en wat er allemaal te meten valt aan het lichaam. Daarna volgen drie cases over e-health apps. 

Werk
Maandag 15 april is een werkdag met praktijkverhalen. Op WORK Monday laten T-Mobile, ISDC en ABN AMRO interne apps zien waarmee zij hun bedrijfsefficiëntie verbeteren. Auteur Peter van Loevezijn demonstreert dat er meer zit in een iPad dan Angry Birds en Mail, met zijn verhaal ‘de iPad als kantoor’.

Games
Games, adverteren en marketing op maandag 22 april als opening van de PLAY-week. Een Engelstalige middag met IQU, RESN, Media Monks, TAB World Media en FlavourBV. Partijen die stuk voor stuk snappen dat games niet alleen leuk zijn, maar ook een serieuze kant hebben. Of juist andersom.

Hello Amsterdam!
Op woensdag 24 april slaat appril de handen ineen met Festival of Games en The Next Web, die gehouden worden in De Overkant in Amsterdam-Noord. Na afloop van appril’s Playground en aan de vooravond van The Next Web is er ‘s avonds feest met de Hello Amsterdam Party.

appril jobboard
Op 2 april lanceert appril het jobboard www.appriljobs.com met vacatures voor iedereen in de app-keten, van conceptontwikkeling, marketing, ontwerp, realisatie en distributie. Het jobboard is gebouwd door Job Brokers en één van de eerste niche-jobboards in Nederland. Appriljobs is direct gekoppeld aan de populairste social-mediakanalen waardoor vindbaarheid, deelbaarheid en conversie hoog zijn.