De ins en outs van OpenERP!

woensdag 25 september 2013 op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag (vlakbij NS-station Hollands Spoor) om 19:00

OpenERP wanneer en hoe toepasbaar en welke aandachtspunten bij invoering! Door Ronald Portier van Therp en Jeroen van Waveren van Technotrading.

De Ngi Regio Den Haag nodigt leden van ICT-Kring Delft uit voor een presentatie die gegeven wordt op 25 september a.s. waar Ronald Portier van Therp en Jeroen van Waveren van Technotrading, een gebruiker van OpenERP, een inleiding geven over OpenERP. Naast de besturingssystemen en de office-omgeving komen er steeds meer bedrijfstoepassingen beschikbaar met open source. Tijdens deze lezing komen de ins en outs van de open source applicatie OpenERP aan de orde zoals:

  • wat is de filosofie achter Open source en specifiek achter OpenERP (hoe wordt geborgd dat de toepassing integer blijft werken, releasemanagement, enz.)
  • wanneer is een OpenERP toepassing geschikt (dit in relatie tot de bestaande toepassingen als Exact enz.) en voor welke organisaties (soort, branche, omvang, enz.)
  • voor welke functionaliteiten wordt OpenERP het meest gebruikt, wat voor consequenties heeft het bijvoorbeeld voor de externe verantwoording c.q. de extern accountant
  • hoe verloopt een implementatietraject van OpenERP, welke inzet/betrokkenheid van de gebruikersorganisatie en project- en risicomanagement (hoe zit het bijv. met de exit-strategie)
  • de toekomst van open source toepassingssoftware en OpenERP.

Er is daarbij voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ronald Portier is een van de drie oprichters en mede-eigenaar van Therp (therp.nl). Therp is implementatiepartner voor OpenErp toepassingen. Daarvoor werkte Ronald als trainer en consultant voor onder andere IBM, Silvac, Imtech en OpenEye. Zijn specialiteit: alles wat te maken heeft met AS/400 (System i) en open source. De laatste jaren verdiepte hij zich in OpenERP en is daar met de dag enthousiaster over.

Jeroen van Waveren heeft gestudeerd aan de TU-Delft en heeft daarna veel ervaring opgebouwd in logistiek, distributie en verkoop in de logistieke en technische sector. Hij is nu eigenaar/managing director van Technotrading, een technische groothandel voor de scheepvaart, de bouw, het garagebedrijf en de industrie. Technotrading is gebruiker van OpenERP.

De lezing begint om 19.00 uur, ge├»nteresseerden zijn vanaf 18.45 uur welkom. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten. Schrijf je hier in.

De toegang voor leden van ICT-Kring Delft is gratis (graag aangeven bij aanmelding).

Neem voor meer informatie contact op met Piet Goeyenbier 06-18 30 42 40.