Bijeenkomst ICT-Kring Delft- "Cybercrime, wat als het toch mis gaat?"

maandag 4 maart 2019 op Meisjeshuis om 17:00

Maandag 4 maart is het weer zover, de tweede ICT-Kring Delft bijeenkomst van dit jaar gaat dan van start. Tijdens de bijeenkomst zal ditmaal een presentatie geven worden door Marco Zannoni directeur van COT – Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement met als thema “ ‘Cyber’: wat als het toch mis gaat?”. De presentatie zal starten om 18:00 uur in het meisjeshuis in Delft inloop voor de bijeenkomst is vanaf 17:00 uur.

Presentatie ‘Cyber’: wat als het toch mis gaat?

Digitalisering levert voordelen op voor burgers en groeipotentie voor organisaties. Digitalisering kent echter ook een keerzijde door de steeds grotere en groeiende impact van ICT-incidenten.
ICT-incidenten hebben tegenwoordig de potentie om organisaties te raken in hun verdienmodel en zelfs hun voortbestaan. Het gaat niet alleen om de technische of financiële gevolgen. Digitale risico's stellen ook de veiligheid, reputatie en zelfs de continuïteit van organisaties op de proef. Denk aan gevolgen van digitale diefstal van klant- en vertrouwelijke gegevens, aanvallen op websites, verstoring van primaire processen door uitschakeling van computersystemen of door digitale fraude. Veel van deze kwetsbaarheden zijn op te lossen met operationele maatregelen (firewalls, uitwijklocaties, redundante systemen, verzekeringen), maar niet alle. Cyberincidenten kunnen de gehele organisatie raken en niet alleen de ICT-afdeling.
Wat als een incident een crisis dreigt te worden? Wat zijn de uitdagingen en dilemma’s? Wat vergt dit van crisismanagement? (bron COT)

Over het COT Het COT ondersteunt overheden en bedrijven bij de voorbereiding op mogelijke cybercrises. Voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van een plan van aanpak, het begeleiden van de implementatie hiervan en het gericht opleiden, trainen en oefenen. COT maakt deel uit van het Aon-concern dat klaarstaat voor opdrachtgevers om data impact analyses op te stellen en te adviseren over verzekeringsoplossingen die de financiële gevolgen van cyberrisico’s opvangen. (Bron COT)

Locatie: Sociëteit Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft
Maandag 4 maart 2019, inloop 17:00 uur, aanvang 18:00 uur

Inschrijven voor de bijeenkomst doe je door hier te klikken