Bijeenkomst ICT-Kring Delft- Presentatie The Datacenter Group Delft

maandag 6 mei 2019 op Meisjeshuis om 17:00

Maandag 6 mei is het weer zo ver, bij het Meisjeshuis in Delft vindt dan weer de bijeenkomst van de ICT-Kring Delft plaats. Dit maal zal Daan Posthuma van The Datacenter Group de presentatie verzorgen.

Locatie: Sociƫteit Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft
Inloop 17:00 uur, aanvang 18:00 uur

Inschrijven voor de presentatie doe je door hier te klikken.

Presentatie The Datacenter Group

 

Wat gebeurt er allemaal in een datacenter en welke (toekomstige) rol vervult het datacenter binnen de cloudstrategie?

Tijdens de presentatie zal Daan Posthuma, COO van The Datacenter Group (TDCG), iets vertellen over de oprichting en geschiedenis van TDCG, en wat er dagelijks gebeurt binnen het datacenter. Hoe ga je om met een markt die zich al in de volwassenheidsfase bevindt en hoe kun je je onderscheiden van andere partijen in uitermate competitieve markt?

Daarnaast zal Daan wat meer vertellen over de bedrijfscultuur van TDCG, waar de mensen het belangrijkste goed zijn. Wie zijn nu de gezichten achter het datacenter? En hoe zorg je voor een hoge betrokkenheid van alle medewerkers?

Wie zijn wij?

 

Alles bij TDCG ademt 100% Nederlands. De locaties zijn in Nederland gevestigd, de eigenaren zijn Nederlands, de dataopslag valt onder de Nederlandse wetgeving. Je kunt wel zeggen dat de Nederlandse cloud bij TDCG staat. Onze locaties bevinden zich in Delft, Amsterdam, Rotterdam & Utrecht. Onze ambitie is om marktleider te worden in betrouwbare, regionale datacenters met een landelijk dekkend netwerk van tien datacenters in 2025.

Naast datacenterleverancier zijn wij voor onze klanten bovendien een kennispartner. Afhankelijk van de klant zijn we het ene moment een sparringpartner en het andere moment fungeren we als collega op afstand aan wie ze hun IT-platformen hebben toevertrouwd.

TDCG focust zich op organisaties voor wie de Nederlandse entiteit belangrijk is. Denk aan de zorgsector, (semi-) overheid, financiƫle sector, onderwijsinstellingen en hosting- en cloudproviders. Kenmerkend voor deze bedrijven is dat ze met waardevolle data werken en het belangrijk vinden dat deze op Nederlands grondgebied worden opgeslagen. Doordat we ons specialiseren in een aantal sectoren, spreken we de taal van de doelgroep.

Over Daan Posthuma, Chief Operating Officer bij The Datacenter Group (TDCG)

 

Daan is sinds juli 2013 werkzaam bij TDCG. Ooit begonnen als klusjesman voor TDCG, groeide hij al snel door tot Teamleader Operations. Begin 2017 maakte hij de volgende stap binnen TDCG en werd Datacenter Manager van de locatie Delft. Begin dit jaar trad Daan toe tot de directie en vervult hij de rol van Chief Operating Officer (COO). Hij is daarmee verantwoordelijk voor de day-to-day operations van alle datacenters.