Bijeenkomst ICT-Kring Delft - Kjerner presenteert het Alan Platform

maandag 4 november 2019 op Meisjeshuis om 17:00

Maandag 4 november is het weer zover in het Meisjeshuis in Delft houden we dan weer de maandelijkse ICT-Kring Delft bijeenkomst, met dit maal als spreker Rick van der Arende van Kjerner. Tijdens de presentatie zal Rick het Alan Platform presenteren.

locatie Meisjeshuis, Oude delft 112, Delft. Inloop vanaf 17:00 uur, start bijeenkomst 18:00 uur.

 

Kjerner presenteert het Alan Platform

Software ontwikkelen voor complexe toepassingen is moeilijk. Zeker als er een operationeel proces is dat niet mag falen en 24/7 doordraait. Dit heeft bij organisaties als de gemeente Amsterdam, de Belastingdienst, verzekeraars en banken geleid tot een web van draaiende applicaties van allerlei verschillende levensduur en onderliggende technologie die lastig te beheren is, maar ook lastig te onderhouden. 

Alternatieven bestaande uit het maken van een nieuwe applicatie op meer recente platforms en talen als java, .NET, Scala, python, ruby en ook de bekende low- en no code platforms bieden niet een echte oplossing: applicaties die op deze platforms geschreven zijn, bestaan nog steeds uit een onvermijdelijke vermenging van functionele en technische aspecten en de turing completeness van deze talen maakt het onmogelijk om harde garanties over de werking te geven. Dit is 'legacy waiting to happen'.

Alan is echt anders, door juist wel te kiezen voor een volledige scheiding tussen functionele specificaties en technische implementatie aspecten. En Alan is ook bewust niet turing complete, zodat we garanties kunnen geven. Door één centraal applicatiemodel functioneel te specificeren ben je eigenlijk al klaar. We kunnen daaruit een complete GUI genereren en het is ook mogelijk om daar direct formele systeem interfaces aan te koppelen. Allemaal met garanties over de werking van de uiteindelijke applicatie zoals: geen bugs, geen crashes en geen oneindige loops. Dus unit testen is overbodig. En het is al jaren in gebruik bij organisaties die 24/7 doordraaien, terwijl er ook continue aan verder ontwikkeld wordt. Wij zouden niet meer anders willen en willen nu ook graag dat anderen hierin kunnen delen.

Seeing is believing, dus kom op 4 november langs en dan doen we ons best om je hier zoveel mogelijk van te laten zien en mee te maken. We verwelkomen nieuwe ontwikkelaars op het platform of anderen die graag mee zouden willen helpen om een revolutie op het gebied van software ontwikkeling op gang te brengen. En als je gewoon geïnteresseerd bent en er meer van wilt weten, ben je uiteraard ook van harte welkom, de kans is groot dat je met allerlei nieuwe ideeën naar huis gaat. En feedback is uiteraard ook welkom.