Bijeenkomst SIG Software Engineering

donderdag 8 maart 2012 op Societeit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112 om 15:30

"Writing an app isn't cool. You know what's cool? Writing a framework!"

Als software-ontwikkelen één van de bezigheden van je bedrijf is zal vroeg of laat het idee ontstaan om een framework te gaan bouwen. Zo eentje die alle andere overbodig maakt. Als het framework eenmaal af is wordt het maken van applicaties kinderspel. De frameworks die al op de markt zijn voldoen natuurlijk niet, deze wordt beter dan alle andere! En uiteindelijk kan overwogen worden het te open-sourcen.

Maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Binnen de ICT-Kring zijn er veel bedrijven die gebruik maken van een zelfgemaakt framework. In een open discussie gaan we met elkaar na wat de voor- en nadelen zijn. Is het framework echt de uitkomst voor alles? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen bij het ontwikkelen aan en met een framework? Als voorzet zal Birger Jansen vertellen van CNOC Informatiesystemen vertellen over het door CNOC ontwikkelde framework en welke problemen zij daarbij zijn tegengekomen. Daarnaast wordt inbreng van alle aanwezigen op prijs gesteld!

De bijeenkomst zal vooral technisch georiënteerd zijn. Mocht u zelf niet actief zijn met softwareontwikkeling in uw bedrijf dan is deze bijeenkomst wellicht interessant voor één van uw medewerkers. Zij zijn natuurlijk ook welkom! Na afloop van de bijeenkomst wordt bekeken of er genoeg animo is voor een vervolgbijeenkomst.

Klik hier om je aan te melden voor deze bijeenkomst