ICT-Kring Delft Netwerkborrel bijeenkomst november

maandag 5 november 2012 op Oude Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft om 17:00

Maandag 5 november a.s. vindt om 17:00 uur de ICT-Kring Delft borrel plaats. Deze wordt gehouden in het Oude Meisjehuis in Delft

Sprekers deze keer zijn Paul Saraber van Portbase en Judith Bos. Judith gaat meer vertellen over de WBSO-aanvraag/RDA, Paul Saraber spreekt over de verbinding tussen ICT en de Nederlandse havens:

Kademuren, pijplijnen, spoorlijnen…Voor een efficiënte haven heb je goede infrastructuur nodig. De goederenstromen moeten snel en betrouwbaar worden afgehandeld. Allerlei partijen werken samen in de keten en daarbij wordt veel informatie uitgewisseld. 

Naast goede fysieke infrastructuur is een open, centrale informatie infrastructuur voor moderne havens een must. Zo kan de informatie via één “single window” met open standaarden worden gedeeld en hergebruikt. In Nederland bestaat hiervoor al een nationaal platform: het Port Community System

Wat doen al die partijen in de haven eigenlijk, en hoe kan Portbase dat ondersteunen? Wat heeft Portbase te maken met de Argentijnse biefstuk op mijn bord? Paul Saraber geeft de visie van Portbase op de haven community, en laat hij zien hoe de diensten van Portbase hierop aansluiten.

Facts & Figures
Sinds 2009
zelfstandig, geen winstoogmerk, neutraal
2.100 aangesloten bedrijven
circa 7.500 gebruikers
40 diensten