ICT-bedrijven met erfgoedaffiniteit op de kaart gezet

geplaatst op maandag 4 maart 2013

Expertise van ICT-bedrijven kan van grote waarde zijn binnen de erfgoedsector en anderzijds biedt deze sector hen mogelijkheden voor innovatie. Met dit in gedachte is Nieuwe Meesters Delft een onderzoek gestart om alle Delftse ICT-bedrijven in kaart te brengen welke betrokken zijn bij het Delftse erfgoed danwel een affiniteit met deze sector hebben. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een stagiair bij Nieuwe Meesters Delft: Lucas Rozenboom, MA Book and Digital Media Studies in Leiden.

Het onderzoek
Nieuwe Meesters Delft is gericht op het op samenbrengen van ICT-bedrijven, kennisinstellingen en erfgoedinstellingen. Deze inventarisatie houdt in dat verschillende ICT-bedrijven worden bezocht en wordt gekeken welke projecten, expertises, datasets of producten gerelateerd kunnen worden aan erfgoed. De verzamelde data wordt opgeslagen in een database en beschikbaar gesteld voor het netwerk van Nieuwe Meesters Delft via http://www.erfgoedinnovatie-delft.nl.

Over Nieuwe Meesters Delft
Nieuwe Meesters Delft is h├ęt expertisecentrum op het gebied van erfgoed en ICT binnen de Delftse regio. Wij zijn aanjager van innovatie in erfgoed en stimuleren projecten op het gebied van nieuwe media en digitale erfgoedtoepassingen.

Geïnteresseerd?
Zie je mogelijkheden voor jouw expertise danwel concrete producten of diensten in het kader van erfgoed? Word dan ook netwerklid via de website of geef je op voor het onderzoek via info@nieuwemeestersdelft.nl.

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'ICT-bedrijven met erfgoedaffiniteit op de kaart gezet' (0)