Offshore Studiereis (21 – 26 februari 2012)

geplaatst op vrijdag 6 januari 2012

SoftBasis1

De financile en economische situatie zorgt voor veel uitdagingen. Offshore sourcing, het laten uitvoeren van werkzaamheden in landen met lagere kosten, raakt daarom steeds meer in trek. Vooral vanwege de mogelijkheid tot kostenbesparing, maar ook als gevolg van de schaarste aan gespecialiseerde IT-ers in ons land of omdat het bevorderlijk kan zijn voor de innovatie. De verwachting is daarom dat de belangstelling voor offshoring in 2012 fors zal groeien, en met name onder het MKB. 

Het meedoen aan een studiereis is voor potentile gebruikers een goede manier om over dit complexe onderwerp informatie te verkrijgen. Onze komende reis gaat opnieuw naar het interessante Bangladesh, waar de loonkosten lager zijn dan in India of China, en dat een groot aanbod aan IT- en BPO-dienstverleners kent. Op het gebied van software ontwikkeling, mobile applications, animatie, games en grafisch design liggen er volop kansen. Het verloop van medewerkers is er laag, en het land is daarom uitermate geschikt als alternatieve offshore lokatie. Gartner heeft recentelijk Bangladesh toegevoegd aan hun lijst van ?30 Leading Locations for Offshore Services?.

Deelname aan onze unieke reis zal een goed beeld van offshoring geven, vernemen er onder meer de ervaringen van Nederlandse ondernemers en bezoeken verschillende IT- en BPO-dienstverleners. Ook wordt deelgenomen aan de jaarlijkse SoftExpo: deze beurs trekt ruim 30.000 lokale en regionale bezoekers. Het bijzondere van deze reis is dat er geen organisatiekosten mee gemoeid zijn, en dat zelfs voor een aantal deelnemers (indien potentile offshore gebruikers) het verblijf in Dhaka kosteloos kan zijn. Deze reis is onderdeel van een Europese missie en biedt ook de gelegenheid om met andere Europese ondernemers in contact te komen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Tjia (paul@gpic.nl 010-425 41 72).

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Offshore Studiereis (21 – 26 februari 2012)' (0)