MobiCloud EU-project presenteert Developer Toolkit

geplaatst op woensdag 12 juni 2013

Het MobiCloud-consortium heeft onlangs de eerste release van de software development toolkit (SDK) vrijgegeven. Deze SDK stelt ontwikkelaars in staat om cross-platform en context-aware mobiele bedrijfstoepassingen in de cloud te ontwikkelen.

De toolkit bevat een aantal vooraf gedefinieerde applicatie templates waarmee eenvoudig en snel use cases voor vervoer, bouw en facilitaire diensten geïmplementeerd kunnen worden. Het platform omvat een mobiele web-SDK voor het aanmaken van HTML5-applicatiecomponenten, native SDK's voor het creëren van cross-platform containers en Java- en REST-SDK's voor integratieverbeteringen met back-end systemen.

De MobiCloud-SDK heeft er al voor gezorgd dat een Zweeds spoorbedrijf in recordtijd een enterprise appstore kon implementeren. Deze appstore bevat een reeks aan mobiele toepassingen zoals een team-app die inzicht geeft in de beschikbaarheid van resources en de mogelijkheid om dichtbij zijnde collega's te vinden; een registratie-app die machinisten in staat stelt om (met foto) technische problemen te registreren en door te sturen naar de onderhoudsafdeling en een verstorings-/ontregelingsfunctie waarmee het personeel relevante informatie kan verstrekken aan passagiers.

Christophe Bram, ontwikkelaar van Appear die aan het project werkt: "De SDK heeft mij het schrijven van minstens 5000 regels code en ongeveer 16 dagen werk bespaard in vergelijking met mijn vorige mobiele opdrachten. Door de herbruikbare applicatie templates kan ik mij richten op de use cases en daardoor kan ik de klant beter van dienst zijn."

In Stockholm wordt op 12-14 juni een trainingsevenement georganiseerd waar inzicht wordt gegeven in het MobiCloud Enterprise Mobility-platform, en waar men van gedachten kan wisselen met vakgenoten die werken aan verschillende use cases. Het evenement omvat onder meer een Discovery Day waarin een introductie van het project wordt gegeven en een meer verdiepende SDK-cursus voor ontwikkelaars over het gebruik van het platform.

Voor degenen die niet in staat zijn om het evenement in Stockholm bij te wonen en kennis te delen over transport use cases, wordt een reeks van online webinars in verschillende talen georganiseerd.

Het MobiCloud-consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en uitgevoerd met de partners Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL  (Nederland), Costain (VK) en COMIT Projects (VK). Het project richt zich op de stimulering van het aanbod van nieuwe mobiele diensten in de cloud en de ondersteuning van de opkomst van een Europees ecosysteem van ontwikkelaars van mobiele cloudtoepassingen.

Organisaties die deel willen nemen aan het MobiCloud-ecosysteem worden aangemoedigd om mee te doen aan het Early Adopter Program, dat toegang geeft tot een MobiCloud-proefbank waar toepassingen voor diverse bedrijfstakken in verschillende landen kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd. Neem contact op via: info@mobicloudproject.eu.

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'MobiCloud EU-project presenteert Developer Toolkit' (0)